Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
mt-senglea-header-20211009_075710

Senglea, a Soha Le Nem Győzött település. Az erőddé formált város egyik régebbi neve is volt (Città Invicta).
Egyike a Három Várost (Three Cities) alkotó településeknek. Sűrűn lakott, könnyedén bejárható apró félsziget.

Mit érdemes csinálni Senglea-ban:
1.) Birguhoz hasonlóan Senglea is rendelkezik egy az egész város mentén húzódó tengerparti éttermekkel, kisebb jachtokkal, csónakokkal teletűzdelt hangulatos vízparttal. Sétáljunk végig rajta.


2.) Kiérve a félsziget csúcsához látogassuk meg a Gardjola Kerteket és a máltai képeslapokon oly gyakran szereplő őrtornyot. A Grand Harbour, Valletta és Birgu is kontrollálható innen. Az ember önkéntelenül a mobiljához, fényképezőgépéhez kap.


3.) Ha jól bírjátok a lépcsőzést, sétáljatok egyet a város belső részeiben is. Az ablakos balkonok mellett csodáljátok meg a Miasszonyunk születése plébániatemplomot is. Ha nyitva van, belülről is.


4.) Hajógyár és a zsiráf-daru. Ha szerencsétek van egy épp karbantartás alatt álló óceánjáró is bent parkol.
Nagyobb, évente megrendezett események:

Győzelem Napja/ Senglea Napja – Szeptember 8.
Nappal a Regattát csodálhatjátok meg, este pedig a tűzijátékkal tarkított Körmenetet. Akkor is, ha nem vagytok vallásosak. A videóban láthatjátok, hogy a Szűz Mária szobor hogyan vándorol a városon át a partig Senglea meredek lépcsőin…Hogyan jutok el ide?
– Komppal Vallettából. (Leginkább ezt javasoljuk. Részletek itt.)
– Busszal… Az 1-es busz érkezik Vallettából, de a Három Város kicsiny méreteiből fakadóan a 2-es, 3-as buszoknak is vannak közeli megállói. (Bővebben a buszozásról)

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!