Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
CominoCominoi strandok

Santa Marija Bay

20200629_143205

… és környéke …

A fő strand a Santa Marija Beach.
Kb.7O méter hosszú homokkal borított partszakasz. Általában nincs tömeg, nyugis környék. Kis mérete ellenére szezon idején van vízimentő-szolgálat. Nyaranta a rendőrség főhadiszállása (egy darab légkondicionált konténer) is a környéken kap helyet.A nyár folyamán a napernyők, nyugágyak is előkerülnek és azok lényegében el is foglalják a strand felét. Az átmenetileg üzemelő kioszkokban étel, ital kapható.

Az ingyenesen használható mosdó a vizimentők mögött található.Az öböl mögött nem messze találhatjuk a Miasszonyunk Visszatérése Egyiptomból nevű kápolnát. Az az érzésünk, hogy csak nyáron van nyitva.

Ami jóval érdekesebb, az az öböl keleti csücskén található kapu alakú sziklaképződmény. Ki lehet menni a tetejére (természetesen saját felelősségre), de megközelíthető úszva is, tekintve hogy mindkét oldalon van egy-egy őrizetlen köves/sziklás mikrostrand. A kapu közelében található barlangrendszeren is keresztül tudunk úszni. Érdekes élmény.

Szintén gyaloglási távolságban található a Santa Marija Caves feletti sziklaszirt. Innen csak lenézni tudunk, magát a barlangokat hajóról tudjuk elérni.. Egy igazi búvárparadicsomról van szó. Mégis érdemes elsétálni idáig. Egyrészt lenézni egy sziklaszirt pereméről mindig jóeső érzés, másrész ha van egy jó zoom-os kamerád lencsevégre tudod kapni az Elefánt Sziklát is. Szabad szemmel is látható, de azért a másfél kilométeres távolság nem feltétlen teszi alkalmassá, hogy mobillal fotózd.