Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
xini


Egyike Gozo leglátványosabb strandjainak. Rejtett, félreeső elhelyezkedése miatt nem annyira látogatott helyszín. Az azonos nevű völgy végén elhelyezkedő, sekély, lassan mélyülő part ideális helyszín lehet gyerekek számára is. A strand oldalán található betonozott szakasz lehetővé teszi a mélyebb vízbe való ugrándozást is.

Nem mondható, hogy éttermekben és egyéb kiszolgálóegységekben gazdag a környék, egy darab étterem található a parton és Fred ételhordó és gyümölcsárús kocsija jár erre néha Sannat irányából.

A strandot Angelina Jolie és Brad Pitt tette világhíressé A tengernél (By The Sea) c. filmjükkel. A filmről itt olvashatsz bővebben.


A völgy végében található egy régi elhagyott vízellátó állomás, mely anno szénüzemű gőzmotorjával látta el vízzel a környék településeit. Téli időszakban remek sétaösvények keresztezik itt útjukat.

A völgy végében található egykori pumpaházAmi a megközelítést illeti:
– Autóval Sannat felől a strandig le tudunk vezetni.
– Gyalog több opció is van a már említett sétaösvényeken akár a nagy kompkikötőtől is el tudunk gyalogolni idáig, szinte végig a part mentén (mondjuk, az azért 5 kilométernyi séta).
A másik variáció az ingyenes elektromos busz a helikopter-felszálló parkolójáig (Keresd a P&R felíratú buszt és csak száll fel rá, majd a végállomástól már csak 1 kilométernyi gyaloglás vár majd rád, mely végig lefelé lejt…)