Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
StrandokTúraútvonalak

Wied Babu Öböl

Valley-03

Alcím 1.: Wied Babu túraútvonal és jutalom titkos fürdőhely.

Alcím 2.: A legzöldebb máltai túraútvonal

Alcím 3.: Ahonnan kiúszhatsz a Blue Grotto-hoz!


Gondolom, hogy az alcímek és a nyitókép már sejteti, hogy itt most valami egészen különleges információ fog a birtokodba kerülni…
Alig jár ember errefelé és ezt az útvonalat nem feltétlen leled meg a Máltáról szóló útikönyvekben. Amolyan igazi Málta Titkai csemegéről van szó.

Mielőtt folytatnánk, néhány fontos dolog: Maga a túra Málta egyik legzöldebb területén keresztül halad keresztül. Ajánlatos zárt cipőben érkezni és felkészülni arra, hogy néhány gyenge, növény okozta karistolást esetleg elszenvedhetünk. Szeretném megjegyezni, hogy bár a terep viszonylag egyszerű, azért lesz egy pontja, ahol két méternyi kötél/sziklamászás fog rád várni! Kell egy pici kondíció, noha én láttam 60 év körül embereket is legyőzni ezt az útvonalat… A jutalom, a pici vízpart, ahonnan akár ki is úszhatsz a Blue Grottóhoz, fantasztikus ajándék.

Egyedül nem ajánlott, lent a mobiltelefon térereje elveszik!

Egy irányban kb. 30-40 percnyi sétáról van szó.

FIGYELEM: Kizárólag akkor menj a vízbe, ha nyugodt tenger. Nem kertelek: A hullámzó víz neki fog csapni a sziklákhoz.


… És akkor kezdjünk bele a túránkba:

1.) Induljunk el a Blue Grotto kilátójából, ahonnan mellesleg ezt a képet te is lazán el tudod készíteni:


2.) Ha szigorúan ragaszkodsz az alábbi térképen feltüntetett útvonalhoz, egy kis ablak szerű sziklán keresztül is lefotózhatod az öbölt. Engem valamelyik sci-fi űrhajójára emlékeztet.

3.) Az alábbi térképen 3. pontként jelöltem azt a vaslétrát, ahol keresztül mászhatsz a kerítésen. Ez azoknak ajánlott, akik szeretnék a sétány felől becsatlakozni a túrába. Én legalább egyirányban ezt a párhuzamos utat választom. Ha tériszonyod van, akkor végképp ez a te útvonalad, mivel a kilátó és az űrszikla között elég keskeny az út és nincs kerítés közted és a szakadék között.

Fontos, hogy szemfüles legyél, mivel a kerítésen kívülről nem feltétlen veszed észre a túloldalon található vaslétrát. Ne szemmagasságban keresd.

Miután átlépted a kerítést, becsatlakozhatsz a térképen jelzett útvonalra.

Sziklákon fogsz lesétálni és enyhe dzsungel-járás érzet lesz úrrá rajtad, amint leérve a fejed fölé hajolnak a bozótok és a fák. Ne lepődj meg, ha útközben sziklamászókkal találkozol.

4.) Haladj át a dino szikla alatt… 🙂

5.) Ahhoz, hogy folytatni tudd az utad, le kell másznod a 2 méter hosszú kötélen.

6.) Mielőtt megérkeznél a mikrostrandhoz, egyik szikláról a másikra fogsz lépkedni. Semmi komoly, de szükség esetén használd mindkét kezed.
Csak akkor csobbanj, ha nyugodt a tenger! Kb. 80 métert kell úsznod, hogy elérj a Blu Grotto-ig. Kiérve az öböl szájához más barlangokkal – amolyan mini Blue Grottokkal – is találkozni fogsz, de ez már csak hab a tortán!
Ha már most kiváncsi vagy ezekre a barlangokra, nézd meg a teljes videót a Blue Grotto hajókázásról. (11:40-kor látszik ez a kis öböl, előtte pedig az említett mini Grotto.)

Mindenképp a délelőtti órákban javaslom a túrát, a víz 10-11 órakor a legszebb.

Kellemes bandukolást és nyugodt tengert kívánok! 🙂

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!