Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
marsascaaaaa

Marsaskala (Marsascala, vagy M’Scala) egy viszonylag csendes, Dél-Máltai halászfalu, kellemes sétánnyal, máltai hangulattal.
A település két nagyobb öbölt ellenőriz. Míg a városi öböl (Marsaskala öböl) partjának teljes hosszán kiépített sétány fogad, a délebben fekvő St Thomas öböl csupán egy része beépített.

Bár Marsaskala környékén sok apró strandot találhatunk, egyik sem nevezhető kimagaslónak, vagy olyannak, amiért önmagában érdemes lenne Marsascalara jönnünk.

Amiért én Marsaskalat szeretem, az a Munxar (munsár) túraútvonal. Különösen téli időben, amikor zöld és virágzik. Célszerű egy olyan napot választanunk, amikor nyugodt a tenger és lemászhatunk a szikla lába alá… A Munxar pici strandjai azért érdekesek és remek jutalom lehet egy nyári séta esetén a megfáradt túrázó számára…
Ha viszont rossz időben, viharos szélben érkeznél a Munxar ponthoz, akkor ilyen hullámokban gyönyörködhetsz:Vissza a városba: A sokszor szinte tengerszint magasságában húzódó sétány mellett a klasszikus sólepárlókat is megcsodálhatjuk. Nem messze a sólepárlóktól a Jerma romhotel rontja immár évtizedek óta a település látványát. Bár ronda, a graffitik miatt érdemes meglátogatni kívülről… Sajnos, vagy inkább szerencsére tavaly lezárták a bejáratait. Ha mégis szeretnél körülnézni a Fundation forgatási helyszínéül szolgáló szellemhotelben, kattints ide.

A Jerma torony Málta legnagyobb őrtornya. A romhotel miatt nem nagyon lehet tengeri megfigyeléseket végezni rajta, de a felújítás alatti torony talán egy nap a nagyközönség számára is elérhetővé válik…