Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
Érkezés GozoraGozoKözlekedés

Komp: Valletta – Gozo

gozo-fast-ferry

Gyors, viszonylag olcsó, kényelmes.

Ha gyalog, vagy kerékpárral vagy, remek időspóroló alternatívája a hagyományos Gozo Channel kompnak. Mindez persze csak akkor igaz, ha Valletta környékén laksz. Ha a Három Város lakója vagy, akkor egyszerűen ez a legjobb megoldás. Hogy miért? A Három Város komp 30 métternyire köt ki, gyakorlatilag az egyik kompról a másikra sétálsz át. Télen-nyáron közlekedik.

Két társaság (a VirtuGozo és a Gozo Fast Ferry) váltja egymást 45 percenként. Felnőttként egy irányba 6 eurót kell elkülönítened. Fontos kiemelni, hogy a két társaság között nincs együttműködés, tehát a menettérti jegyed csak az adott cégnél érvényes visszafelé.
Gyerekek (4-10 év között) féláron utaznak, 4 év alatt pedig ingyenes.
A mindenkori ár és menetrend kapcsán tájékozódjatok az üzemeltetők honlapján (lásd a lap alján), mert igazából nekik áll hatalmukban ezeken változtatni és nem fognak a maltatitkai.hu-nak külön levelet írni a változás kapcsán. 🙂 Magyarul: A szolgáltató fenntartja a változtatás jogát.

TIPP: Vallettából indulva érdemes a komp bal szárnyában helyet foglalni (Értelemszerűen Gozóról indulva a jobb szárny a nyerő). Az ablakból Vallettától Gozóig végig tiéd Málta és Comino látványa. Mindez persze csak nyugodt tenger esetében igaz, mert amikor hullámzik, az ablak és a kilátásod tengervízben úszik.
Tegyük hozzá, hogy a kilátásnak ára van: Nappal túlnyomórészt idepörköl a nap.

HASZNOS: A VirtuGozo esetében a menettérti jegy egy teljes évig érvényes.

TIPP: Márciustól kezdve egy irányban is megváltható a jegy… 6 euró. A Cirkewwaról induló Gozo Channel kompra a menettérti jegy közel 5 euró, viszont utóbbi különlegessége, hogy a kompjegyért csak visszafelé kell fizetni. Innen kezdve a fantáziádra bízom, mit kezdesz ezzel az információval… 🙂

Az indulás helyszínét Vallettában pofonegyszerű meglelni: Csak ereszkedj le a lifttel az Upper Barraka Kertekből és néhány méteren belül ott is találod magad.
A Gozoi kompkikötőt nehéz eltéveszteni: Csak egy van.

HASZNOS: A jegy felmutatásával a Barrakka lift is ingyenesen használható (egy órán belül).

Bővebb infó a két szolgáltató oldalán:
gozofastferry.com
virtugozo.com