Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
Valletta látnivalói

Alsó Barrakka kert

maltatitkai-0377

Lower Barrakka Gardens

Légvonalban mindössze 500-600 méternyi távolság választja el a Felső Barrakka kerttől. Érdemes ide lesétálni, nem csak a kilátásért, nem csupán a kellemes kertért, hanem azokért az ikonikus, képeslapra illő (és sokszor rá is nyomtatott) helyek miatt is, melyeket útközben láthattok.

Az Alsó Barrakka kert Valletta alsó szegletében található, azokon a bástyákon, ahonnan a Grand Harbour bejáratára nyílik kilátás. Erről a pontról gyakorlatilag a teljes öböl áttekinthető 270 fokos panorámában. Láthatóak a Három Város erődítményei, a Felső Barrakka kert, A Ricasolli vár, a két hullámtörő az öböl bejáratánál, St Elmo vára, a Ostromharang és megannyi más érdekesség.

Külön magyar vonatkozású érdekesség a kert teraszán elhelyezett emléktáblák között az 1956. évi forradalomnak dedikált tábla, melyet az események 50. évfordulója alkalmából lepleztek le.

Az 56-os emléktábla

Mindenképp ajánlom, hogy sétáljatok el ide, nem csak a kilátás, hanem a hely hangulata miatt is. Csak üljetek le egy padra és élvezzétek az elétek tárulkozó Grand Harbour-t, miközben a Barrakka kert közepén elhelyezett neoklasszicista emlékmű előtti szökőkút hangja simogatja a lelketek…

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!