Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
mt-0004

Magyarra fordítva Vörös Strand, máltaiul Ramla Il-Hamra.


Nevéhez hűen gyönyörű narancssárgás-vöröses homok fogadja a fürdőzni vágyókat, túrázókat. Gozo legnagyobb (200 méteren át húzódó) homokos strandja vitathatatlanul az egyik legkellemesebb és legszebb fürdőzőhely Málta kisebbik testvérszigetén.

A strand mögött egy hangulatos étterem található átlagosnak mondható árakkal. Közvetlen mellette nyaranta fagyizó, a másik oldalon pedig nyilvános illemhely található. A parkoló strandhoz közeli oldalán nyaranta különböző mozgóárusok horgonyoznak le, hűsítő italt, búvárszemüveget, stb kinálnak.Az öböl két sziklamagaslat közé ékelődött és bármely sziklát is másszuk meg, a látvány csodálatos. Mindkét oldalon egy-egy különleges barlang jutalmazza a túrázók erőfeszítéseit (lásd a térképet). Az öböl jobb/keleti oldalán a Tal-Mixta Barlang (ennek külön bejegyzést szentelünk), a bal/nyugati oldalán a Calypso Cave kilátója nyújt pazar látványt az arra érdemeseknek. Sajnos a cikk születésekor a Calypso barlang biztonsági okokra hivatkozva zárva volt, ám a látványért így is érdemes felmászni. Szinte közvetlen a Calypso kilátó mellett látható és némi kockázattal látogatható a Ulysses Lodge szellemhotel.  


A 322-es és a 302-es busz kb. 300 méterre áll meg a Hamra nevű megállóban. A 322- a kompkikötő és Marsalforn között közlekedik, míg a 302-es a gozoi fővárossal biztosít összeköttetést. A megálló és a strand között gyakorlatilag a teljes út mentén ingyenes parkoló található. Aki előbb érkezik, közelebb parkol.

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!