Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
mt-0003

Kb. 1OO méter hosszú, viszonylag lassan mélyülő, homokos partszakasszal rendelkező strand az azonos nevű védett öbölben. Az egyik kedvenc csobbanóhelyünk.Általában a buszozásról és a parkolásról a bejegyzések végén teszünk említést, azonban ezúttal kivételt teszünk. Érteni is fogjátok, hogy miért:

Busz: Elméletileg a parkoló mellett található Paradise nevezetű megálló szolgálja ki a buszozni vágyókat. Sajnos itt az „elméletileg” szón a hangsúly. Egyfelől azért, mert ahonnan lényeges lenne és megúszhatnánk a gyaloglást az emelkedőn, abból az irányból nem közlekedik, másfelől akkor jön a busz, ha a sofőr úgy ítéli meg, hogy kedve van erre járni. A párhuzamos út sokkal gyorsabb és kényelmesebb és bizony ki a francnak van kedve kacskaringózni, amikor van opció arra, hogy 2 percen belül eldobjuk a kormányt, rotyog a kávé, illetve már nagyon kell cigizni. 🙂


A fent említettekből fakadóan a Musa megálló lehet a nyerő, ahol a 41,42,221,222 és a cigizni rohanó 1O1-es busz vezetője is megáll. (itt jegyezném meg, hogy ezt a megállót is ignorálni szokták a sofőrök, mert a következő mindössze 1OO méterre van innen…). Kb. 5OO méternyi séta vár ránk enyhe emelkedővel.Parkolás: Ingyenes.
Egy viszonylag kis kapacitású parkoló várja a gépjárművel rendelkezőket az aszfaltutak kereszteződésél. Aki a parkoló perifériáján túlra szorul, az kénytelen felfelé gyalogolni és további szinteket ‘megmászni’ vagy érkezéskor, vagy távozáskor. A parkoló is a tengerszint között 4O méter van és jaj annak, aki fent felejtette a pénztárcáját…  Se gyalogolni, se lépcsőzni nem szeretnek a helyiek…

A parkoló…A strand ezen hátulütői (buszozás, parkolás, lépcsőzés) hatalmas előnyei is egyben. Garantálom, hogy ha ez a part nem lenne ennyire félreeső, a konzervdoboz effektus dominálná… Így viszont turistát csak elvétve látunk, a helyieknek sem ez a strand az elsődleges és még augusztusban is elviselhető a tömeg. (Remélem azért a maltatitkai.hu –nak köszönhetően egyre több magyar szót fogunk hallani errefelé 🙂  ). 

Mindeközben ez a strand fantasztikus! Nekünk benne van a top 5-ben. 1OO méternyi homok, de a jobb oldali részen sziklás, melyek közt burjánzik az élővilág. Érdemes úszószemüveget, esetleg pipát magunkkal hozni.

A nyugágy kombóért (2 ágy és egy napernyő) 2O21-ben 12 eurót kellett elkülöníteni. Természetesen a strand felületének tekintélyes hányada teljesen ingyenesen élvezhető.

Ha már itt vagyunk, érdemes megnézni a közeli Għar Tuta barlangot is. A barlangnak egy külön bejegyzést szenteltünk.

A barlang bejárata a kép jobb alsó sarkában

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!