Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
golden bay

Az Ghadira Bay után a legnépszerűbb homokos partszakasz. Nevezik még Golden Sands-nek is. A sárga, narancssárga homok láttán nem is kell sokat magyaráznunk, honnan az Arany Homok (Golden Sands) elnevezés.

A 15O-2OO méter hosszú part durván egyharmadát az öböl felett magasodó ötcsillagos szálloda sajátította ki magának, a többi megmaradt a földi halandók számára. Lassan mélyülő part, kisgyerekeknek is ideális.

2O21-ben is megkapta a Blue Flag kitüntetést. Úgy gondoljuk, hogy 2O22-ben is kijár majd neki (de erről majd tájékoztatunk). Éttermek, vízi mentő, parkoló, toilet, röplabdapálya, bérelhető kajak, stb…

Ahogy az az Ghadirára is érvényes, a Golden Bay-re is elmondható: A víz általában tiszta, a partot minden hajnalban makulátlanra takarítják, azonban a turistaszezon csúcsán fel kell készülni lelkileg arra, hogy a természet és a tisztításért felelős személyzet nem feltétlenül tud lépést tartani az emberi gyarlósággal… különösen igaz ez a délutáni órákra.
Ez mellett az áramlatok néha elég sok vízinövényt tolnak a partra.


Kis körbezárt területek néha előfordulhatnak. Ezek természetvédő önkéntesek által őrzött teknőstojó helyek.Busszal: Népszerűségét a szépsége mellett a roppant könnyű elérhetősége is okozza. Ez a Vallettából (44), Sliemabol (223), Bugibbaból (225) érkező buszok végállomása. A megállót a 1O1-es Cirkewwa és Mgarr között közlekedő busz is érinti.

Autóval: A strand körül elég sok parkoló van, viszont érdemes megjegyezni, hogy hétvégén, jó idő esetén ezek télen, holt szezonban is tele vannak. Nyáron se holt szezon, se rossz idő, szóval érkezhetsz autóval hétvégén, de akkor jó korán gyere…  

Gyalog: A környék tele van csuda jó túrautakkal. Könnyebbekkel, nehezebbekkel. Van, ahol kisebb strand a jutalom, van ahol egész nagy… Ezeknek az északi túraútvonalaknak a későbbiekben egy külön térképes bejegyzést szentelünk.

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!