Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
Közlekedés

Repülővel

Malta_1-

Budapestről a WizzAir és a Ryanair üzemeltet járatokat,
Bécsből az AirMalta és a WizzAir osztozik a piacon.
Pozsonyból a Ryanair repül.
Sajnos a WizzAir megszüntette a debreceni járatait.

(Aki kisállat-szállításban gondolkodik, annak az AirMalta marad meg opció gyanánt)

A Máltai Nemzetközi Repülőtér (Malta International Airport)
Rövödítés: MLA, MIA

Az utazás hossza: Mind Budapestről, mind Bécsből kb. 2 óra 15 perc. (A távolság Valletta és Budapest között 1350 km. Bécsbőé 30km-rel kell többet repülni.)

Érkezés:
Mivel Málta is a Schengeni zóna része, normál (koronamentes) időkben ellenőrzés nélkül hagyhatjuk el a terminált.
(Jelenleg ez egy kicsit bonyolultabb. Nem írok ide semmi konkrétumot, mert sokszor megváltoznak a feltételek és nem célom, hogy bárkit félrevezessek.)

Elhagyva az épületet, azonnal látni fogjuk a buszmegállókat és a taxiállomást.
A reptéri buszokról bővebben itt olvashattok.

Indulás:
Miután feladtuk a csomagjainkat a procedúra a szokásos: Gyors biztonsági ellenőrzés, átsétálunk a freeshop területén és a reptér halljában találjuk magunkat.

Ha úgy határozol, hogy busszal érkezel a máltai reptérre, akkor tanácsoljuk, hogy időben indulj el… Előfordulhat, hogy busszal is gyorsan megérkezel, de ha épp így is alakul, akkor az csak annyit jelent, hogy aznap szerencséd volt. 🙂 Ha túl hamar érkeztél, igyál meg egy közepes kapuccinot a Costa-ban. Azzal elleszel egy ideig 😀   


Általános benyomás:
A máltai reptér kicsi, de kellemes. Többször volt dobogós (és egyszer első is) az Európa Legjobb Reptereinek ranglistáján. Véleményem szerint a reptérben semmi különleges nincs, viszont a jó hangulatban dolgozó és általában udvarias személyzet lelket ad az épületnek és valószínű ez is szerepet játszhat a folyamatosan jó helyezés elérésében.