Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
GozoGozoi strandokStrandokVideók

Blue Hole (A Kék Lyuk)

A híres Blue Hole Európa 10 legjobb merülési desztinációja közé tartozik és Málta egyik legérdekesebb fürdőhelye.
A helyszín közvetlenül az 2017-ben összeomlott Azúr Ablak mellett található, Dwejrában, Gozó nyugati partján.

A mélykék víz ideális környezetet biztosít sokféle hal és más tengeri élővilág számára. A Kék Lyuk valójában egy fedetlen barlang, egy 60 méter mély kürtő, ahol a víz alatti fény játéka lélegzet-elállító környezetet formál. Rögtön a kürtő mellett Azúr Ablak aláhullott sziklatömbjei hatalmas játszóteret hoztak létre a búvárok számára….

Ahogy a videón is láthatjátok, a hely nem csak a búvároknak jelent boldogságot. Nyugodt időben, nyugodt tenger mellett az egyik legkülönlegesebb fürdőző, illetve strandolási élményt tudja nyújtani ez a formáció. Az árnyékba vonulással sem lesz gondunk. Idővel a megközeltésről is lesz videó. Addig is, az alábbi képeken látható, merre kell menni. Az első fotót közvetlen a Blue Hole strandot fémjelző tábla mellől fényképeztem.

TIPP: A lyukat körülölelő sziklák miatt erősen ajánlott az úgynevezett úszócipő használata. Már érkezéskor, az utolsó méterek alkalmával fel tudunk vele oldani egy dilemmát: Nem tudunk mezítláb érkezni, azonban fennáll az esélye annak, hogy véletlenül belelépünk a videó elején látható vízbe. (első 15 másodperc)

Azt nem tudom, hogy Deanerys és Drogo csobbant-e itt a lagzijuk után, de a videón pontosan kivehető (az 1:24-től induló snitten) az innen 50 méterrel fekvő sorozat-béli esküvő helyszíne.

A másik érdekesség (ahol egyébként szintén megfürödhetünk) a rövid – talán 150-200 méternyi – sétára található Belső Tenger, ahonnan egy barlangon át (4-5 euróért) kicsónakázhatunk közvetlenül az egykori Azúr Ablak romjai fölé… De ez már egy másik történet…

Ha érdekel a környék többi látnivalója, olvasd el a Dwejra-ról szóló cikkünket.

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!