Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
Dél-Málta strandjaiStrandok

Szent Péter Medencéje

mt-0001

Málta délkeleti részén, Marsaxlokk közelében található „medence”, nem messze a Kalanka Bay-től.

Az egyedi sziklaformáció által átölelt öböl félreeső helyzete ellenére rendkívüli népszerű mind a turisták, mind a helyi lakosság körében. A medencét átölelő lapos, tenger felé lejtő part remek napozási helyszínül szolgál, az általában kristálytiszta víz pedig csodás fürdőzési élményben részesít. Ha van, a búvárpipát se hagyjuk otthon.

Meg kell jegyezni, hogy a terület árnyékot biztosító részeit az állam biztonsági okok miatt elkerítette. Ez kicsit a teljes kép és hangulat rovására megy, azonban a strand mellett húzódó függőleges falak felett található repedéseket látva beláthatjuk, hogy a lépés indokolt. Fő a biztonság.

Hat-hét éve még csak a helyeik látogatták a ezt a partot, ám jött a repülő kutyus, Titti és gazdája akik szinkronugrásaikkal világhírűvé tették a medencét.Sajnos a kutyus azóta már nincs közöttünk, viszont érkezett az utód, Tina, szintén jack russel és ő sem fél a víztől. Most karácsonykor is ugrott, de tú van már a 2022-es januári ugrásán is.A strand felett egy darab vendéglő található. Nos, én nem tudom ez a hely miféle engedélyekkel rendelkezik, de ritkán tapasztal ilyesmit az ember Európában. 😀 Nem vagyok kényes és finnyás tipus, nagy igényeim sincsenek, de itt az italomat én szeretném kibontani. Külön élmény volt a porfürdő. Szőnyegeket terítettek a természet által biztosította padlóra és ezt söpörték fel a vendégek jelenlétében. Utána az is lement fürdeni, aki nem tervezett ilyesmit és gondolom a kaja is kicsit darabosabb ízvilágot vett fel a levegőből…

A standtol alig száz méterre csodás sziklák mellett, egy a St Peters Pool kisebb valtozata is fellelhető. Aki kevésbé rajong a tömegért, akár ezt a részt is felderítheti.

A parttól nyugatra is furcsa, „földönkívüli” sziklák és mikromedencék találhatóak. Érdemes sétával kombinálni a fürdőzést.

Legközelebb a Marsascalabol reptérre tartó busz áll meg a környéken. Óránként érkezik a Delimara megállóba. Innen azért van mit gyalogolni. A busz a reptér felől visszafelé nem jön ide vissza. Alternatíva lehet a közeli Marsaxlokk településeinek buszhálózata.

Jó hír, hogy a St Peters Poolhoz vezető eddig – finoman szólva – gyalázatos betonút új aszfaltréteget kap 2022-ben (már 21-ben is majdnem eljutottak a strandhoz vezető bekötőútig), így a gépjármű sérülés nélkül  megússza majd a látogatást.

Ha a St Peters Poolnál túl nagy lenne a tömeg, a fent említett mini, sziklákon túli strand mellett jó  alternatíva lehet a közeli Kalanka Bay (bár oda még mindig terepjáróval érdemes menni).

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!