Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
valletta-fireworks-840x480 (1)

Máltán visszaáll a rend és megrendezésre kerülnek a régi, hagyományos, nagy sikert arató programok. Ezen sorok írása idején épp a pápa landol nálunk, de lesz itt egyhetes nemzetközi tűzijáték-fesztivál, ingyenes koncert az aktuális világsztárokkal, mécses-fesztivál Birguban, Notta Bianca (teljesen ingyenes kulturális fesztivál a fővárosban), stb, stb… na és persze az elmaradhatatlan, tradicionális helyi feszták egész nyáron!!!

Úgy gondolom, sokak számára érdekes lehet egy olyan infó, hogy miféle rendezvényeket tartanak Máltán a nyaralásuk ideje alatt.

Folyamatos, egész éven át frissülő tartalom!
Ha Máltára készülsz, feltétlen mentsd el ezt az oldalt és térj vissza gyakran!

Egyelőre csak az áprilisi programokat publikálom, de idővel megpróbálom összeszedni az egész évre szóló program-csokort. Elég nagy meló… Tévedések előfordulhatnak, illetve a szervező fenntartja a változás jogát.

 • Április 2-3 – A Pápa Máltán
  Ne lepődj meg, ha szembejön veled a pápamobil… Kétnapos látogatás. Helyszinek: Gozo, Valletta, Floriana, Rabat, Hal-Far
  Csak egy példa: Ma délután, kb. 3:45-kor az emberek Vallettából és a Három városból üdvözlik majd a Gozora tartó katamaránon utazó pápát… Ha az Upper Barrakka Gardensnél leszel, akkor 1 ünnepélyes ágyúlövés helyett, 21-et fogsz látni.

 • Április 3 – FEM Butique Market

Minden hónap első vasárnapján, csodás környezetben, a Valletta Waterfront-on megrendezett vásár, melyen a helyi egyéni vállalkozó hölgyek által készített kézműves remekművek kerülnek kiállításra, illetve eladásra.

 • Április 7 – XII. Földieper-fesztivál
  Az mgarr-i templom főtere és annak környéke megtelik árusokkal. Minden a földieper körül forog. A rendezvény reggel 10 és délután 5 között zajlik majd.

 • Április 14 – Nagypénteki éjszakai séta – jótékonysági rendezvény
  Hatalmas tömeg indul meg gyalogosan, hogy átszelje az országot. Idén rövidített útvonalon, két kiindulópontról (Mellieharól és Mostaból) csorgunk majd le. Kb 5 kilométernyi séta után érkezünk Qawra-ra az Aquariumhoz.
  A rendezvényt követően a szervező ingyenes buszokat biztosít a kiindulópontokra, a részvételért egy minimum 10 eurós adománnyal kellene hozzájárulni. Az adományokat rákos gyerekek gyógyítására fordítják.

 • Április 10, 15, 17 – Húsvéti Körmenetek
  Zenekarok által kísért körmenetek. Máltán ezt egy kicsit komolyabban veszik. Különleges élmény azok számára is, akik egyébként nem vallásosak.

 • Április 17-30 – Nemzetközi Tűzijáték-fesztivál
  Málta 35 (harmincöt) tűzijátékgyára mind belföldre termel. A fesztivál hosszából, valamint az iménti információból azért érezhető, hogy itt valami különlegesre lehet majd számítani.
  Kiemelném az mqabba-it és a vallettait!

 • Április 24 – Intersport La Vallette Marathon / Walkathlon
  Aki egy kis futásra vágyik, még benevezhet erre az eseményre.