Málta Titkai Képek, videók, titkok, információk...
Egyéb érdekességek

ARM Cuauhtémoc

hajo-0011

Nemrég Máltán, a Grand Harbour-ben horgonyzott a hatalmas és csodálatos ARM Cuauhtemoc vitorláshajó, a Mexikói Haditengerészet világot járó gyöngyszeme.

1982-es bilbaoi (Spanyolország) “születése” óta gyűjti a tengeri mérföldeket… Kilométerben kifejezve túl a 700.000-en.

A technikai adatok röviden: Teljes hossza 90.5 m, Árbócmagassága 46.2m. A vízzel 67 méter hosszan érintkezik.

Sajnos a vitorlás csak 2 napon át ékesítette a Grand Harbourt, de nekünk volt szerencsénk mindkét napon feljutni a fedélzetre. Egyébként nem valami kiváltság, bárki ingyen feljuthatott, aki épp arra járt és tudott arról, hogy a hajó látogatható. Aki akart, a kapitánnyal és személyzettel is készíthetett közös fotót.

TIPP: Itt jegyeznénk meg, hogy célszerű követni és figyelni a facebook oldalunkat a nyaralás ideje alatt is. Néha elhintünk majd ilyen információkat.

A vitorlás a Dubai Expo-ról érkezett Máltára. Pár napos feltöltődés után Barcelonába vette az irányt, onnan Tenerife, majd átszelve az Atlanti óceánt Rio de Janeiro-ban köt ki. Ez a kadétok teljes éves vitorlázásának/kiképzésének utolsóelőtti állomása. Innen Mexikóba veszik az irányt, ahol a hajó felveszi az újoncokat, akik megkezdik a 39. kiképző szolgálati évet.

Külön érdekesség, hogy tisztek mindegyikének van egy saját sípja. Ezen sípokhoz egyedi hangokat rendeltek, amolyan kódolt “parancsszavak” gyanánt funkcionálnak, melyek mindegyikét az összes fedélzeten tartózkodó kadétnak, személyzetnek tudnia kell értelmezni.

Segíts, hogy segíthessünk!
Ha tetszettek a cikk, jutalmazz meg minket egy lájkkal, megosztással a Facebook-on, vagy a Twitteren. A megosztások arra motiválják a kereső-algoritmusokat, hogy jobb helyezést adjanak ennek az oldalnak…
(Kattitnts a bal alsó sarok alatt található “f” , vagy madárka ikonra)

Nagyon szépen köszönjük!